In een notendop

In detail

2. Avatar

Om een avatar te maken, is het ook eenvoudig (en gratis). Ga naar de pagina Mijn account en kies het tabblad Avatar.

• Je moet een voornaam en een naam voor je avatar kiezen. Dit is de naam die zal verschijnen aan andere gebruikers in de virtuele wereld. Dit hoeft niet je echte naam te zijn. Zodra de avatar is gemaakt, kan de naam niet meer worden gewijzigd.
  • Kies je startlook. U kunt het dan wijzigen en aanpassen zoals u wilt in de virtuele wereld.

3. Software (viewer)

De “viewer” is het equivalent van uw webbrowser voor 3D-werelden. Je kan elke kijker die compatibel is met OpenSim gebruiken om toegang te krijgen tot Speculoos. We raden Firestorm aan: https://www.firestormviewer.org/os-operating-system/ Zorg ervoor dat u de “Opensim Only” versie te downloaden (niet de “SL Only”) Voeg eerst Speculoos toe aan je kijker:

• Ga naar het menu ‘Viewer’ -> ‘Settings’ (of typ Ctrl-P)
    • Ga naar het tabblad “Grid Manager”.
    • voer in de sectie ‘Nieuw raster toevoegen’ in het vak Login URI in http://speculoos.world:8002/
  • Klik op “Apply” en vervolgens op ‘OK’.

Wanneer Speculoos wordt toegevoegd, kan u inloggen:

• Voer de voornaam en naam van je avatar in het vak ‘Username’ en je wachtwoord in het vak ‘Password’
  • Zorg ervoor dat het raster dat is geselecteerd in het menu ‘Grid’ Speculoos is
  • Klik op ‘Log In’ (aanmelden).

Hypergrid

Als je al een avatar op een ander grid hebt (zoals OSgrid, FrancoGrid, GermanGrid, enz.), kun je de onze bezoeken door het volgende adres in de “kaart” in te voeren:

• speculoos.world:8002

of klikken op een van deze links:

Exemples de viewers alternatifs

(ça fait un moment que je ne les ai pas essayés, aucune garantie de résultat):

• Singularity (Windows, Mac, Linux)
  • Imprudence (Windows, Mac, Linux)
  • Hippo viewer (Windows, Linux): vous vous demandiez pourquoi vous voyez des hippopotames partout? Voilà.
  • Pour le viewer Second Life, suivez les instructions laborieuses ici. Si on a le courage, on fera une page rien que pour ça. Il me semble que Second Life ne permet plus d’utiliser son viewer pour OpenSimulator, mais j’ai la flemme de vérifier tout de suite.