We hebben een heropleving gezien van “griefers”, avatars die het OpenSimulator platform gebruiken om de ervaring van anderen te verpesten in plaats van te genieten van een aangename ruimte om elkaar te ontmoeten en te creëren.

Om bij een aanval gemakkelijker te kunnen ingrijpen, hebben wij een script gemaakt dat op basis van de naam van een gebruiker de code genereert die nodig is om zijn account te verwijderen, zijn alternatieve avatars te verbannen en al zijn objecten te wissen. Dit script is destructief en kan niet ongedaan gemaakt worden, het is essentieel om een backup te maken van de database en de gegenereerde SQL code te controleren alvorens het uit te voeren.

Het script is beschikbaar op GitHub :

tl;dr

Ik ben geen fan van aandacht geven aan mensen die domme dingen doen om het te krijgen. Maar als het om een probleem gaat dat meerdere netten betreft, is het nuttig de informatie te delen.

Deze aantrekking tot vernietiging door “door verdriet geteisterde” mensen is waarschijnlijk het resultaat van jeugdtrauma’s, maar het is niet aan ons om daar een diagnose van te stellen; daar zijn psychiaters voor in de echte wereld. Dit soort actie hadden we al een jaar of tien geleden gezien (we waren Jack Marioline bijna vergeten).

De laatste gebruiker die pech heeft, is Priscilla Kleenex. Hij of zij heeft accounts aangemaakt op minstens een half dozijn grids die wij kennen en gebruikt deze voor aanvallen lokaal of op andere grids.

De methode is simplistisch en kan nauwelijks een hack worden genoemd: het creëren van zichzelf replicerende objecten, wat natuurlijk de visuele ruimte verpest, maar bovenal de servers snel overbelast. Aangezien de objecten zichzelf vermenigvuldigen, is het moeilijk in te grijpen wanneer het raster online is; aangezien ingrijpen trager is dan vermenigvuldigen, verdient het de voorkeur het hele raster offline te zetten en rechtstreeks in te grijpen in de database.

We hebben uiteraard de nodige maatregelen getroffen op Speculoos World, maar dit is een tijdelijke maatregel, de gebruiker zou opnieuw kunnen opduiken met een nieuwe account en opnieuw beginnen, we blijven waakzaam.

Indien u over nuttige informatie over dit onderwerp beschikt, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen om deze te delen.

HypergridBusinness heeft ook een artikel over dit onderwerp: https: //www.hypergridbusiness.com/2022/07/opensim-grids-getting-better-at-handling-griefers/.