Edit: Deze bug is opgelost sinds 4 mei 2012. Informatie hieronder is verouderd. We hebben gewerkt aan een fix, met de hulp van Justin om het zo geschikt mogelijk te maken voor iedereen(git cccef2e). Dit is een eerste stap: een echte eengemaakte tijd mogelijk maken. Volgende stap: een echte aangepaste tijd toestaan. Maar dat is een ander verhaal.


Hoewel wij dachten dat onze kijkers standaard “SL-tijd” tonen, is dit niet overal zo. Dus wees voorzichtig als je een vergadering regelt! Wanneer u met een lid van een ander net praat, let dan goed op of uw kijker u een “PST” of een “PDT” tijd geeft, en vraag uw correspondent dit ook te controleren.

Tweede Live gedrag is om Pacific Time te gebruiken. Dat betekent PST in de herfst en de winter, en PDT (een uur langer) in de lente en de winter.

Wij verwachten dat OpenSim hetzelfde zal doen. En er zijn er die geloven dat dit hard gecodeerd is in de viewer, niet aan de server kant.

Beide zijn gedeeltelijk verkeerd. Er is ergens een bug, en het weergeven van PDT (zoals het nu zou moeten gebeuren) hangt volledig af van de tijdsinstellingen van de machine die de server host. Als het is ingesteld op een tijdzone zonder tijdsbesparing, zal de kijker PST tonen. Als het is ingesteld op een tijdzone met zomertijd (zoals de meeste Amerikaanse en Europese landen), zal de kijker PDT laten zien tijdens de lente en de zomer.

Het resultaat is dat een grid als OSGrid een uur achterloopt op SLTime, en op alle grids die hun tijdzone hebben ingesteld op een Europese of Amerikaanse stad. Dit kan gebeuren als de server is geconfigureerd in UTC (Coordinated Universal Time, voorheen Greenwich-tijd).

En vooralsnog is er absoluut geen manier om OpenSim te configureren om de lokale DST instellingen te omzeilen.

Hopelijk wordt dit op een dag opgelost. Kijk in de tussentijd naar de 3 letters achter de uren die in uw viewer worden getoond wanneer u een afspraak maakt of u voorbereidt om een vergadering bij te wonen!

Bijvoorbeeld, op het moment van schrijven, is het:
12:55 PST in OSgrid
13:55 PDT in Speculoos rooster, Second Life en waarschijnlijk een heleboel andere roosters
20:55 UTC in computerzielen en een paar andere plaatsen (maar Groot-Brittannië neemt nu zomertijd in acht)