We hebben een regel toegevoegd in grid info: het maandelijkse bezoekersaantal. Dit is het totaal aantal unieke avatars (lokaal en hypergrid) die ons net in de afgelopen 30 dagen hebben bezocht.

Dit idee kwam na een gesprek met Maria Korolov. Zij wees op een interessant probleem met de rasterinformatie die gewoonlijk op rasterwebsites wordt weergegeven, waardoor de telling van “actieve gebruikers” irrelevant wordt als niet iedereen op dezelfde manier wordt geteld(en waardoor wij een bug op onze eigen website ontdekten en repareerden).

Voor het verhaal

Kortom, alle roosters moeten vergelijkbare methoden gebruiken om maandstatistieken te tellen.

Voor wat bekend staat als “actieve gebruikers” (of “bezoekers van de laatste maand”), is het enige getal dat in de meeste webinterfacemodules beschikbaar is, het aantal lokale gebruikers. Deze waarde moet dus altijd in de rasterinfo verschijnen, als men vergelijking tussen rasters wil toestaan.

Maar een ander opwindend getal is het totale aantal bezoekers: hypergrid bezoekers en lokale gebruikers. Als het hypergrid groeit, zullen de meeste gebruikers geneigd zijn om één account te gebruiken om alle grids te bezoeken, in plaats van overal een account aan te maken. Het totale aantal geeft dus beter de activiteit en populariteit van het net weer.

In plaats van de waarde van de actieve gebruiker te vervangen, hebben wij ervoor gekozen een lijn toe te voegen, omdat de lokale gebruiker vooralsnog de enige vergelijkbare waarde tussen de roosters is.

Voor de techneuten

Momenteel laat de standaard OpenSim distributie alleen toe om lokale gebruikers te tellen voor een maandelijkse telling. Dit komt omdat de verbindingstijd niet wordt opgeslagen voor hypergrid bezoekers. Dus hebben we een batch proces gemaakt dat het logbestand leest en een cache database bijwerkt met nieuwe verbindingen, waarbij userid, naam en verbindingstijd worden opgeslagen.

Afgezien daarvan worden de totale bezoekers op dezelfde manier geteld als de lokale bezoekers: dezelfde bezoeker wordt slechts één keer geteld, ongeacht het aantal keren dat hij tijdens de gegeven periode terugkomt. Dit zou de enige manier moeten zijn, aangezien meerdere verbindingen gewoon kunnen wijzen op een slechte server die veel crashes veroorzaakt ;-).