Daad van (rooster) God grand place after the hurricane 001We hebben onze wereld onlangs verwaarloosd. Het kon ons niet schelen en we dachten dat het gewoon door zou gaan, maar wie weet wat er gebeurt als het je niet kan schelen? Toen we terugkwamen ontdekten we dat het verwoest was: orkanen verwoestten onze mooie Grote Markt, water overstroomde onze gebouwen, de winkels zijn geplunderd en er is niet veel meer over, een paar stukjes laten raden hoe het plein er vroeger uitzag.

Het is wat wij noemen een daad van God. Of was het een daad van Gud’? Misschien. Gudule heeft misschien een slecht humeur als ze zich verveelt, en meer dan 6 jaar hetzelfde landschap zien is saai. Maar nu zal ze ons tonen waar we moeten zoeken tussen het afval: weldra zal deze zandheuvel een strand worden, deze waterstromen zullen een zee worden, en Brussel zal een plaats zijn om te zonnebaden, in badpak rond te hangen, elkaar te ontmoeten, te babbelen, te dansen en naar muziek te luisteren onder de zon.

Wat? Brussel onder de zon? Ok, ok, dit is fictie, we praten over een virtuele wereld (hoewel dit in het echt zou kunnen gebeuren, als het ons niet kan schelen). Laten we in de tussentijd uitgaan van een gelukkig einde (of een gelukkig nieuw begin) en ons de nieuwe Speculoos.wereld voorstellen.

Speculoos grid werd opgericht op 9 september 2011 en was aanvankelijk gericht op de Belgische gemeenschap. Het trok echter mensen uit de hele wereld aan en wil een welkome plaats zijn voor scheppers. Vanaf het begin boden wij gratis regio’s aan en het stelde ons in staat het prachtige “Cymru Fach” Welshe dorp Susannah Avonside te ontvangen (dat niet getroffen werd door de orkaan van Gud!).

  • Nieuwe gratis regio’s zijn tijdelijk opgeschort terwijl we herstellen en bugs oplossen (niet van een daad van God, maar van een vervelend 0.7 > 0.8 > 0.9 upgrade proces)
  • Voorheen inactieve vrije regio’s werden uitgeschakeld maar niet verwijderd. Eigenaars die actief willen deelnemen aan het nieuwe Speculoos-tijdperk kunnen contact met ons opnemen om ze opnieuw in te schakelen.
  • Gratis pakketten zijn beschikbaar in Residences, met een “touch to renew” huursysteem om dode zones te vermijden
  • We zullen spoedig beginnen met het bouwen van wegen en gebieden rond de Grote Markt voor woningen, winkels en hang outs.
  • Andere toekomstplannen zullen binnenkort worden vastgesteld. Hopelijk.